Węglowodany, które wspierają odchudzanie. Poprawisz metabolizm i zgubisz kilogramy

Redakcja Interia ZDROWIE

Redakcja Interia ZDROWIE

Ziarna roślin i zbóż bezglutenowych mają porównywalną do zbóż tradycyjnych wartość odżywczą, a czasem nawet je przewyższają
Produkty pełnoziarniste i warzywa nieskrobiowe pomagają schudnąć i utrzymują poziom glikemii123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Pełne ziarna sycą i trzymają cukier w ryzach
  2. Warzywa dostarczą witamin i niewielu kalorii
  3. Jedz częściej, a schudniesz i zbijesz cholesterol
  4. Ile jeść węglowodanów na diecie redukcyjnej?
  5. Czy można schudnąć, jedząc węglowodany?

Pełne ziarna sycą i trzymają cukier w ryzach

Warzywa dostarczą witamin i niewielu kalorii

Jedz częściej, a schudniesz i zbijesz cholesterol

Zobacz również:

Ile jeść węglowodanów na diecie redukcyjnej?

  • 2-3 porcje pełnych ziaren,
  • 4-6 porcji warzyw nieskrobiowych,
  • 1-2 porcje roślin strączkowych jako źródła energii i białka.

Czy można schudnąć, jedząc węglowodany?

Zobacz również:

Prosty sposób na odchudzanie - domowa woda owsianaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.