sardynki
- Wszystkie (3)
- Artykuły (3)
Artykuły (3)
-
Dieta atlantycka, słońce i "descomplicar". Długowieczność po portugalsku
- Poniedziałek, 16 czerwca (09:00)
-
Jedna z najzdrowszych ryb bez toksyn. Zobacz, dlaczego warto jeść anchois
- Czwartek, 6 czerwca 2024 (18:34)
Maleńkie ryby z rodziny makrelowatych, zwykle o długości od 5 do 8 centymetrów, to anchois (czytamy: anszua). Charakteryzują się intensywnym smakiem i zapachem, co sprawia, że są używane...kuchnia śródziemnomorska, sardynki -
Najzdrowsze, bo nie chłoną toksyn. Unikaj tylko jeśli masz dnę lub alergię na histaminy
- Piątek, 26 maja 2023 (13:01)
Sardynki to drobne rybki, które wciąż są w polskiej kuchni niedoceniane. Jemy je głównie pod postacią konserw, a szkoda. Eksperci zalecają, by jeść je dwa razy w tygodniu. Jedząc je...sardynki