kuchnia śródziemnomorska
Artykuły (4)
-
Warto zjeść trzy sztuki dziennie. Zbiją poziom cukru, dostarczą potasu i antyoksydantów
- Poniedziałek, 21 października (19:36)
W tradycji kuchni śródziemnomorskiej obecne od zawsze, w Polsce suszone pomidory pojawiły się stosunkowo niedawno. Są wyraziste w smaku i bardzo uniwersalne, więc chętnie dodajemy je do...pomidory, kuchnia śródziemnomorska -
Orientalna przyprawa wpływa na cholesterol, ciśnienie i cukier. Jak działa sumak?
- Środa, 18 września (10:50)
-
Jedna z najzdrowszych ryb bez toksyn. Zobacz, dlaczego warto jeść anchois
- Czwartek, 6 czerwca (18:34)
Maleńkie ryby z rodziny makrelowatych, zwykle o długości od 5 do 8 centymetrów, to anchois (czytamy: anszua). Charakteryzują się intensywnym smakiem i zapachem, co sprawia, że są używane...kuchnia śródziemnomorska