Produkty, które zwiększają ryzyko raka jelita grubego. Chorują coraz młodsi

Osoba w brązowym swetrze trzyma ręce na brzuchu, siedząc przy stole, na którym stoi szklanka wody i talerz z jedzeniem.
UPF negatywnie wpływa na stan naszych jelit, a to tam znajduje się baza naszej odpornościCanva ProINTERIA.PL

Spis treści:

  1. Sprawdzono, co kobiety jedzą na co dzień
  2. Jedzenie, które zwiększa ryzyko raka
  3. Mniej błonnika, więcej sztucznych dodatków
  4. Zmiana diety zmniejsza ryzyko nowotworu

Sprawdzono, co kobiety jedzą na co dzień

Zobacz również:

    Jedzenie, które zwiększa ryzyko raka

    Osoba siedzi na krześle, trzymając ręce na brzuchu, sprawiając wrażenie odczuwania bólu lub dyskomfortu. Ubrana w jasny sweter i dżinsy, widoczna jest tylko górna część ciała bez pokazania twarzy.
    Bóle brzucha, zmiana rytmu wypróżnień i spadek masy ciała to alarmujące sygnały123RF/PICSEL

    Mniej błonnika, więcej sztucznych dodatków

    Zobacz również:

    Zmiana diety zmniejsza ryzyko nowotworu

    1. https://jamanetwork.com/journals/jamaoncology/article-abstract/2841354
    2. https://www.mindbodygreen.com/articles/are-ultra-processed-foods-driving-colon-cancer-risk-in-women-under-50

    Zobacz również:

    "Można Zdrowiej": O PROSTACIEKarolina DudekINTERIA.PL
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
    W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.