Jedz zamiast owsianki. Te płatki dodają energii, nie podnoszą cukru, chronią serce

Redakcja Interia ZDROWIE

Redakcja Interia ZDROWIE

Gryczane zamiast owsianych. Zdrowsza alternatywa dla owsianki, która obniża cholesterol i utrzymuje stabilny poziom cukru
Gryczane zamiast owsianych. Zdrowsza alternatywa dla owsianki, która obniża cholesterol i utrzymuje stabilny poziom cukru123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Płatki gryczane zamiast owsianki. Dlaczego warto?
  2. Stabilny cukier i dłuższa sytość po śniadaniu
  3. Bezglutenowy produkt o wysokiej wartości odżywczej
  4. Jak przygotować kremową "gryczankę"
  5. Kiedy płatki gryczane to za mało i potrzebna jest suplementacja
  6. Czy płatki gryczane można jeść codziennie

Płatki gryczane zamiast owsianki. Dlaczego warto?

Zobacz również:

    Stabilny cukier i dłuższa sytość po śniadaniu

    Bezglutenowy produkt o wysokiej wartości odżywczej

    Płatki gryczane mają niski indeks glikemiczny i są bezglutenowe
    Płatki gryczane mają niski indeks glikemiczny i są bezglutenowe123RF/PICSEL

    Jak przygotować kremową "gryczankę"

    Zobacz również:

      Kiedy płatki gryczane to za mało i potrzebna jest suplementacja

      Czy płatki gryczane można jeść codziennie

      Prosty sposób na odchudzanie - domowa woda owsianaInteria KulinariaInteria Kulinaria
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.