Najgorsze mleko, jakie można wlać do kawy. Obciąża trzustkę i sprzyja otyłości

Z pozoru niewinny dodatek do porannej kawy może dostarczać nawet kilkunastu łyżeczek cukru naraz
Z pozoru niewinny dodatek do porannej kawy może dostarczać nawet kilkunastu łyżeczek cukru naraz123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Najgorszy dodatek do kawy? Mleko zagęszczone dosładzane
  2. Mleko w kawie a kaloryczność? To, co ukryte, robi różnicę
  3. Trzustka - organ, o którym rzadko myślimy przy kawie
  4. Czy każde mleko do kawy to zły wybór?
  5. Jak sprawić, by kawa znów była zdrowym rytuałem?

Najgorszy dodatek do kawy? Mleko zagęszczone dosładzane

Zobacz również:

    Mleko w kawie a kaloryczność? To, co ukryte, robi różnicę

    Mleko zagęszczone sprawia, że ulubiona kawa zamienia się w wysokokaloryczny deser
    Mleko zagęszczone sprawia, że ulubiona kawa zamienia się w wysokokaloryczny deser123RF/PICSEL

    Trzustka - organ, o którym rzadko myślimy przy kawie

    Zobacz również:

    Czy każde mleko do kawy to zły wybór?

    Jak sprawić, by kawa znów była zdrowym rytuałem?

    Prosty sposób na odchudzanie - domowa woda owsianaInteria KulinariaInteria Kulinaria
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
    W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.