Zbija cholesterol, przegania raka, wymiata złogi. Nie wyrzucaj jej podczas obierania!

Ta biała skórka, której tak chętnie się pozbywamy, to albedo. Jest bardzo zdrowa
Ta biała skórka, której tak chętnie się pozbywamy, to albedo. Jest bardzo zdrowa123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Pomarańcze i mandarynki - dlaczego warto je jeść?
  2. Biała skórka pomarańczy i mandarynek, czyli albedo - właściwości
  3. Biała skórka pomarańczy i mandarynek a nowotwory

Pomarańcze i mandarynki - dlaczego warto je jeść?

Zobacz również:

    Zobacz również:

    Biała skórka pomarańczy i mandarynek, czyli albedo - właściwości

    Zobacz również:

      Biała skórka pomarańczy i mandarynek a nowotwory

      Albedo m.in. ułatwia organizmowi wchłanianie witaminy C
      Albedo m.in. ułatwia organizmowi wchłanianie witaminy C 123RF/PICSEL
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.