Polacy wybierają zamiast karpia lub łososia. Właściwościami dorównuje rybom morskim

Kawałki grillowanej ryby na rukoli z cząstką cytryny, prażonymi migdałami i pomidorkami koktajlowymi, polane lekko sosem.
Pstrąg tęczowy jest bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Dlaczego kwasy omega-3 są takie ważne?
  2. Źródła kwasów omega-3 w diecie
  3. Wielonienasycone kwasy tłuszczowe - rola w organizmie
  4. Pstrąg tęczowy a kwasy omega-3
  5. Ryby w diecie

Dlaczego kwasy omega-3 są takie ważne?

Zobacz również:

    Źródła kwasów omega-3 w diecie

    • łososia,
    • makrelę,
    • czy tuńczyka.

    Wielonienasycone kwasy tłuszczowe - rola w organizmie

    Pstrąg tęczowy a kwasy omega-3

    Zobacz również:

      Ryby w diecie

      Zobacz również:

      Co zrobić gdy ość z ryby utknie w gardle?INTERIA ZDROWIEINTERIA.PL
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.