Ta jedna zmiana w kuchni może wydłużyć życie. Wzmocnisz też serce, zbijesz cholesterol

Redakcja Interia ZDROWIE

Redakcja Interia ZDROWIE

Wlewanie oliwy z butelki do czystej, metalowej patelni podczas przygotowań do smażenia.
Regularne spożycie oliwy z oliwek powiązano z dłuższym życiem123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Dlaczego oliwa z oliwek?
  2. Czy oliwa nadaje się do gotowania?
  3. Co można zastąpić oliwą z oliwek?
  4. Zmiana nawyków żywieniowych - oliwa w codziennym menu

Dlaczego oliwa z oliwek?

Czy oliwa nadaje się do gotowania?

Zobacz również:

Co można zastąpić oliwą z oliwek?

Zmiana nawyków żywieniowych - oliwa w codziennym menu

  1. https://podyplomie.pl/neurologia/13581,spozywanie-oliwy-z-oliwek-i-stezenie-kwasu-oleinowego-w-osoczu-a-zapadalnosc-na-udar-mozgu-wyniki?pdf=true&srsltid=AfmBOopUB_jOwBHtJp6LDHtvC-GWMNI9Yg3lD_LyGqtaxf_L1p30Fw0O
  2. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8851878/

Zobacz również:

Prosty sposób na odchudzanie - domowa woda owsianaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.