Najzdrowsi ludzie dodają do kawy zamiast cukru. Wzmacnia jelita i odporność

Redakcja Interia ZDROWIE

Redakcja Interia ZDROWIE

Dwie filiżanki dziennie to klucz do zdrowia. Pij by uniknąć cukrzycy i chorób wątroby
Coraz więcej osób dodaje inulinę do porannej kawy. To prosty sposób na wsparcie jelit, odporności i stabilnego poziomu cholesterolu123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Dlaczego najzdrowsi ludzie świata piją kawę z inuliną?
  2. Stabilizuje glukozę i obniża LDL
  3. Jedna łyżeczka, a korzyści dla jelit ogromne
  4. Jak dodać inulinę do kawy i nie przesadzić?

Dlaczego najzdrowsi ludzie świata piją kawę z inuliną?

Zobacz również:

    Stabilizuje glukozę i obniża LDL

    Jedna łyżeczka, a korzyści dla jelit ogromne

    Zobacz również:

      Jak dodać inulinę do kawy i nie przesadzić?

      Zobacz również:

      MOŻNA ZDROWIEJ. Czego nie wiemy o zastrzykach na otyłość? Wyjaśnia lek. Tomasz WitaszekINTERIA.PL
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.