Teraz jest czas, by ją kisić. Siedem dobrych powodów, dla których warto jeść kapustę kiszoną

Redakcja Interia ZDROWIE

Redakcja Interia ZDROWIE

Dietetycy zalecają, by włączyć warzywa kapustne do diety i spożywać je przez cały rok w każdej postaci. Sprawdź, dlaczego warto sięgać po kapustę w wersji kiszonej
Dietetycy zalecają, by włączyć warzywa kapustne do diety i spożywać je przez cały rok w każdej postaci. Sprawdź, dlaczego warto sięgać po kapustę w wersji kiszonej123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Kapusta kiszona naturalnym źródłem probiotyków
  2. Kiszona kapusta zawiera składniki antyrakowe
  3. Domowa kiszonka zapewni sporą dawkę witamin i minerałów
  4. Pozytywny wpływ kapusty kiszonej na układ pokarmowy
  5. Kiszonki obniżają cukier i cholesterol
  6. Jedz kapustę, a wesprzesz też wzrok
  7. Kiszona kapusta syci i jest niskokaloryczna

Kapusta kiszona naturalnym źródłem probiotyków

Kiszona kapusta zawiera składniki antyrakowe

Zobacz również:

    Domowa kiszonka zapewni sporą dawkę witamin i minerałów

    Pozytywny wpływ kapusty kiszonej na układ pokarmowy

    Kiszonki poprawiają wyniki cholesterolu i dostarczają cennej witaminy C
    Kiszonki poprawiają wyniki cholesterolu i dostarczają cennej witaminy C123RF/PICSEL

    Kiszonki obniżają cukier i cholesterol

    Zobacz również:

    Jedz kapustę, a wesprzesz też wzrok

    Kiszona kapusta syci i jest niskokaloryczna

    Prosty sposób na odchudzanie - domowa woda owsianaInteria KulinariaInteria Kulinaria
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
    W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.