Najzdrowsze towarzystwo dla marchewki. W PRL-u wiedzieli, co dobre

Ugotowana marchew sprzyja tyciu. Surowa - odchudza, wspiera wzrok, mózg i jelita
Ugotowana marchew sprzyja tyciu. Surowa - odchudza, wspiera wzrok, mózg i jelita123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Marchew - co zawiera?
  2. Wpływ jedzenia marchwi na organizm
  3. Marchewka a dieta. Indeks glikemiczny i kalorie marchwi
  4. Z czym łączyć marchew, by była jeszcze zdrowsza?
  5. Marchew - naturalny kosmetyk
  6. Kto nie powinien jeść marchewki?

Marchew - co zawiera?

Wpływ jedzenia marchwi na organizm

Zobacz również:

    Zobacz również:

    Marchewka a dieta. Indeks glikemiczny i kalorie marchwi

    Marchew można przyrządzać na różne sposoby. Im bardziej miękka - tym wyższy będzie jej indeks glikemiczny
    Marchew można przyrządzać na różne sposoby. Im bardziej miękka - tym wyższy będzie jej indeks glikemiczny123RF/PICSEL

    Z czym łączyć marchew, by była jeszcze zdrowsza?

    Marchewka z pestkami dyni lub słonecznika to jeszcze zdrowsze połączenie
    Marchewka z pestkami dyni lub słonecznika to jeszcze zdrowsze połączenie123RF/PICSEL

    Marchew - naturalny kosmetyk

    Zobacz również:

      Kto nie powinien jeść marchewki?

      "Na zdrowie": Marchewka chroni przed groźnymi chorobamiPOLSAT GOInteria.tv
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.