Kup, gdy zauważysz na targu. Radzi sobie ze "złym" cholesterolem, działa żółciopędnie

Redakcja Interia ZDROWIE

Redakcja Interia ZDROWIE

Wiosną i wczesnym latem ciesz się smakiem rabarbaru. Jak jego spożywanie wpływa na zdrowie?
Wiosną i wczesnym latem ciesz się smakiem rabarbaru. Jak jego spożywanie wpływa na zdrowie?123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Rabarbar - właściwości odżywcze
  2. Jakie korzyści dla zdrowia daje jedzenie rabarbaru?
  3. Dlaczego rabarbar jest kwaśny?
  4. Kto nie powinien jeść rabarbaru?
  5. Kiedy rabarbar może być szkodliwy?

Rabarbar - właściwości odżywcze

Zobacz również:

    Jakie korzyści dla zdrowia daje jedzenie rabarbaru?

    Zobacz również:

    Dlaczego rabarbar jest kwaśny?

    Nigdy nie jedz rabarbaru na surowo
    Nigdy nie jedz rabarbaru na surowo123RF/PICSEL

    Kto nie powinien jeść rabarbaru?

    Zobacz również:

      Kiedy rabarbar może być szkodliwy?

      Prosty sposób na odchudzanie - domowa woda owsianaInteria KulinariaInteria Kulinaria
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.