Hamują starzenie i chronią przed alzheimerem. Obowiązkowe po 40. roku życia

Redakcja Interia ZDROWIE

Redakcja Interia ZDROWIE

Truskawki zawierają cenne dla skóry witaminy i usuwają nadmiar wody z organizmu. Borówki to źródło antyoksydantów
Truskawki zawierają cenne dla skóry witaminy i usuwają nadmiar wody z organizmu. Borówki to źródło antyoksydantów123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Utrata kolagenu i niedobory witamin
  2. Truskawki spowalniają starzenie mózgu
  3. Jagody zmniejszają ryzyko alzheimera
  4. Arbuz chroni skórę przed słońcem
  5. Awokado dla skóry i mózgu
  6. Kiwi odmładza skórę i poprawia stan włosów
  7. Czerwone winogrona zabijają bakterie

Utrata kolagenu i niedobory witamin

Truskawki spowalniają starzenie mózgu

Jagody zmniejszają ryzyko alzheimera

Zobacz również:

    Arbuz chroni skórę przed słońcem

    Awokado warto włączyć do codziennej diety ze względu na zwartość zdrowych kwasów omega 3 i 6
    Awokado warto włączyć do codziennej diety ze względu na zwartość zdrowych kwasów omega 3 i 6123RF/PICSEL

    Awokado dla skóry i mózgu

    Zobacz również:

    Kiwi odmładza skórę i poprawia stan włosów

    Czerwone winogrona zabijają bakterie

    Zielone warzywa – moc witamin w jednym kolorzeINTERIA.TVInteria.tv
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
    W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.