Jedna z najzdrowszych polskich ryb. Zbije ciśnienie i cholesterol, powstrzyma anemię

Makrela zawiera takie składniki jak witamina B12 czy kwasy omega-3
Makrela zawiera takie składniki jak witamina B12 czy kwasy omega-3123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Makrela - co to za ryba?
  2. Makrela - jakich składników dostarczy?
  3. Makrela - właściwości zdrowotne
  4. Makrela - na co uważać?

Makrela - co to za ryba?

Zobacz również:

    Makrela - jakich składników dostarczy?

    • witaminy B12 i innych witamin z grupy B,
    • witaminy D,
    • żelaza,
    • magnezu,
    • fosforu,
    • potasu,
    • selenu (w 100 g makreli wędzonej znajduje się aż 80 proc. dziennego zapotrzebowania na ten pierwiastek).

    Makrela - właściwości zdrowotne

    Zobacz również:

    Makrela - na co uważać?

    Makrela jest jedną z najzdrowszych ryb. Dostarcza organizmowi m.in. witaminy B12, witaminy D i żelaza
    Makrela jest jedną z najzdrowszych ryb. Dostarcza organizmowi m.in. witaminy B12, witaminy D i żelaza123RF/PICSEL
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
    W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.