Jedz garść "uśmiechniętych orzechów" dziennie. Odmładzają i poprawiają wzrok

Redakcja Interia ZDROWIE

Redakcja Interia ZDROWIE

Pistacje obniżają poziom cholesterolu i regulują poziom cukru we krwi. Dlaczego jeszcze warto je jeść?
Pistacje obniżają poziom cholesterolu i regulują poziom cukru we krwi. Dlaczego jeszcze warto je jeść?123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Pistacje bogate w witaminy i minerały
  2. Pistacje zakazane dla osób na diecie?
  3. Pistacje na cholesterol
  4. Pistacje idealne dla cukrzyków
  5. Pistacje spowalniają starzenie się
  6. Zielone orzechy na zdrowe jelita
  7. Jakie pistacje wybrać?

Pistacje bogate w witaminy i minerały

Zobacz również:

    • białko - 20,2 g,
    • tłuszcz - 45,3 g,
    • węglowodany - 27,2 g,
    • błonnik - 20,6 g,
    • wapń - 105 mg,
    • żelazo - 3,92 mg,
    • magnez - 121 mg,
    • fosfor - 490 mg,
    • potas - 1020 mg,
    • cynk - 2,2 mg.

    Pistacje zakazane dla osób na diecie?

    Zobacz również:

    Pistacje na cholesterol

    Pistacje idealne dla cukrzyków

    Najlepszym wyborem będą pistacje niełuskane, bez dodatku soli
    Najlepszym wyborem będą pistacje niełuskane, bez dodatku soli123RF/PICSEL

    Pistacje spowalniają starzenie się

    Zielone orzechy na zdrowe jelita

    Zobacz również:

      Jakie pistacje wybrać?

      Prosty sposób na odchudzanie - domowa woda owsianaInteria KulinariaInteria Kulinaria
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.