Ratują odporność zimą. Wybieraj właśnie takie, bo mają najwięcej witamin

Redakcja Interia ZDROWIE

Redakcja Interia ZDROWIE

Miska wypełniona kremowym deserem fioletowego koloru, na wierzchu ozdobiona mrożonymi malinami, wokół rozsypane pojedyncze owoce na chłodnym tle.
Warzywa i owoce trafiają do mrożenia wtedy, gdy mają najwięcej wartości odżywczych. Dlatego zimą często są lepsze niż świeże123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Mrożonki trafiają do zamrażarki wtedy, gdy są najzdrowsze
  2. Wartości odżywcze mrożonek. Co naprawdę tracą, a co zostaje?
  3. Mrożonki jako bezpieczny i czysty produkt
  4. Dlaczego zimą mrożonki często wygrywają ze świeżymi?
  5. Jak wybierać mrożonki, żeby były naprawdę wartościowe?

Mrożonki trafiają do zamrażarki wtedy, gdy są najzdrowsze

Zobacz również:

    Wartości odżywcze mrożonek. Co naprawdę tracą, a co zostaje?

    Mrożonki jako bezpieczny i czysty produkt

    Zobacz również:

      Dlaczego zimą mrożonki często wygrywają ze świeżymi?

      Nie mamy świeżych warzyw pod ręką? Zawsze można sięgnąć po mrożone
      Nie mamy świeżych warzyw pod ręką? Zawsze można sięgnąć po mrożone123RF/PICSEL

      Jak wybierać mrożonki, żeby były naprawdę wartościowe?

      Zobacz również:

      MOŻNA ZDROWIEJ. Czego nie wiemy o zastrzykach na otyłość? Wyjaśnia lek. Tomasz WitaszekINTERIA.PL
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.