Błędy w kuchni powodują utratę witamin. To dlatego jedzenie traci swoje wartości

Jeden błąd wytrąca witaminy z jedzenia. Stąd niedobory
Jeden błąd wytrąca witaminy z jedzenia. Stąd niedobory123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Błędy popełniane w kuchni - zbyt długie gotowanie pokarmów
  2. Błędy popełniane w kuchni - obieranie warzyw i owoców
  3. Błędy popełniane w kuchni - krojenie zbyt drobno
  4. Błędy popełniane w kuchni - zbyt długie trzymanie produktów w zamrażarce
  5. Błędy w suplementacji witamin

Błędy popełniane w kuchni - zbyt długie gotowanie pokarmów

Błędy popełniane w kuchni - obieranie warzyw i owoców

Cienkie krojenie warzyw i owoców lub obieranie ich ze skórki sprawia, że tracą one mnóstwo witamin i błonnika
Cienkie krojenie warzyw i owoców lub obieranie ich ze skórki sprawia, że tracą one mnóstwo witamin i błonnika123RF/PICSEL

Zobacz również:

    Błędy popełniane w kuchni - krojenie zbyt drobno

    Błędy popełniane w kuchni - zbyt długie trzymanie produktów w zamrażarce

    Zobacz również:

    Błędy w suplementacji witamin

    Wywar z łupin cebuli. Źródło cennych substancjiInteria.tv
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
    W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.