Nie pomyl z pomidorem. Ten owoc to eliksir młodości i zdrowia

Kaki jest wyśmienite, by obniżyć ciśnienie i wspomóc trawienie. Ale jest niewskazane dla cukrzyków
Kaki jest wyśmienite, by obniżyć ciśnienie i wspomóc trawienie. Ale jest niewskazane dla cukrzyków123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Wartości odżywcze kaki. Czy owoc jest zdrowy?
  2. Właściwości kaki. Jak persymona wpływa na zdrowie?
  3. Jak jeść kaki? Kaki to doskonały dodatek do śniadania
  4. Owoc kaki - skutki uboczne. Egzotyczny przysmak nie dla każdego?

Wartości odżywcze kaki. Czy owoc jest zdrowy?

  • potas,
  • fosfor, 
  • cynk,
  • magnez, 
  • witamina C, 
  • witamina A, 
  • witamina E, 
  • witamina K, 
  • witaminy z grupy B, 
  • luteina i zeaksantyna, 
  • beta-karoten.

Zobacz również:

    Właściwości kaki. Jak persymona wpływa na zdrowie?

    Zobacz również:

    Jak jeść kaki? Kaki to doskonały dodatek do śniadania

    Zobacz również:

      Owoc kaki - skutki uboczne. Egzotyczny przysmak nie dla każdego?

      Prosty sposób na odchudzanie - domowa woda owsianaInteria KulinariaInteria Kulinaria
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.