Jedz nie tylko w święta. Obniża cholesterol, pomaga na zaparcia

Niebieski mak to m.in. źródło błonnika, witamin z grupy B i żelaza
Niebieski mak to m.in. źródło błonnika, witamin z grupy B i żelaza123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Mak - co zawiera?
  2. Czy mak jest zdrowy?
  3. Mak - indeks glikemiczny
  4. Mak - właściwości lecznicze
  5. Przeciwskazania. Czy każdy może jeść mak?

Mak - co zawiera?

Zobacz również:

    Czy mak jest zdrowy?

    Mak - indeks glikemiczny

    Zobacz również:

      Mak - właściwości lecznicze

      Zobacz również:

      Przeciwskazania. Czy każdy może jeść mak?

      Makowca i kutii z makiem nie może zabraknąć na świątecznym stole. Ale ze względu na cenny skład warto go jeść cały rok
      Makowca i kutii z makiem nie może zabraknąć na świątecznym stole. Ale ze względu na cenny skład warto go jeść cały rok123RF/PICSEL
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.