Ma swoje zalety, ale nadmiar grozi chorobami. Ile można jeść czerwonego mięsa?

Nie przekraczaj 500 g czerwonego mięsa tygodniowo. Ustalono, że sprzyja rozwojowi rakowi jelita grubego
Nie przekraczaj 500 g czerwonego mięsa tygodniowo. Ustalono, że sprzyja rozwojowi rakowi jelita grubego123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Mięso w diecie
  2. Wartości odżywcze mięsa
  3. Naturalne związki bioaktywne w mięsie
  4. Mięso z pastwisk a profil lipidowy
  5. Mięso - najważniejsze to zachować umiar

Mięso w diecie

Zobacz również:

    Wartości odżywcze mięsa

    Tak czerwone mięso wpływa na organizm. Wśród kilku plusów, jest istotny minus
    Tak czerwone mięso wpływa na organizm. Wśród kilku plusów, jest istotny minus123RF/PICSEL

    Zobacz również:

    Naturalne związki bioaktywne w mięsie

    Zobacz również:

      Mięso z pastwisk a profil lipidowy

      Mięso - najważniejsze to zachować umiar

      MOŻNA ZDROWIEJ. O ŚNIE. Somnolog: Latami można nie wiedzieć, że we śnie rozwija się chorobaINTERIA.PL
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.