Jedno z najzdrowszych warzyw. Pomaga schudnąć, jest dobre dla wzroku i mózgu

Kalarepa to skarbnica witamin i substancji bioaktywnych. Dlaczego warto ją jeść?
Kalarepa to skarbnica witamin i substancji bioaktywnych. Dlaczego warto ją jeść?123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Co zawiera kalarepa?
  2. Kalarepa a choroby nowotworowe
  3. Kalarepa a układ nerwowy i hormonalny 
  4. Kalarepa a układ pokarmowy 
  5. Kalarepa a wzrok 
  6. Kalarepa a układ krążenia 
  7. Kto nie powinien jeść kalarepy? 

Co zawiera kalarepa?

Zobacz również:

    Kalarepa a choroby nowotworowe

    Kalarepa a układ nerwowy i hormonalny 

    Zobacz również:

    Kalarepa a układ pokarmowy 

    Kalarepę najlepiej jeść na surowo, to świetny dodatek do sałatek
    Kalarepę najlepiej jeść na surowo, to świetny dodatek do sałatek123RF/PICSEL

    Kalarepa a wzrok 

    Zobacz również:

      Kalarepa a układ krążenia 

      Kto nie powinien jeść kalarepy? 

      Prosty sposób na odchudzanie - domowa woda owsianaInteria KulinariaInteria Kulinaria
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.