Mają mnóstwo witamin i są tarczą ochronną dla organizmu. Dlaczego warto jeść czerwone winogrona?

Ciemne winogrona są źródłem wielu witamin i cennych minerałów, wspierających pracę serca, tarczycy i układu odpornościowego
Ciemne winogrona są źródłem wielu witamin i cennych minerałów, wspierających pracę serca, tarczycy i układu odpornościowego123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Czerwone winogrono docenione przez Hipokratesa
  2. Witaminy i minerały w czerwonym winogronie
  3. Czerwone winogrona dobre na serce
  4. Czerwone winogrona wspierają pracę wątroby
  5. Czerwone winogrona dobre dla jelit
  6. Winogrona jedz dla zdrowej tarczycy
  7. Czerwone winogrona poprawiają stan skóry
  8. Kto nie powinien jeść winogron?

Czerwone winogrono docenione przez Hipokratesa

Witaminy i minerały w czerwonym winogronie

Czerwone winogrona dobre na serce

Zobacz również:

    Czerwone winogrona wspierają pracę wątroby

    Ciemne odmiany winogrona zawierają dużo polifenoli, które wykazują działanie antynowotworowe
    Ciemne odmiany winogrona zawierają dużo polifenoli, które wykazują działanie antynowotworowe123RF/PICSEL

    Czerwone winogrona dobre dla jelit

    Zobacz również:

    Winogrona jedz dla zdrowej tarczycy

    Czerwone winogrona poprawiają stan skóry

    Zobacz również:

      Kto nie powinien jeść winogron?

      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.