Tej piątki na talerzu nie może zabraknąć. Jedz, by zmniejszyć ryzyko chorób

Redakcja Interia ZDROWIE

Redakcja Interia ZDROWIE

Wyjaśniamy, dlaczego warto stosować na co dzień zasadę pięciu kolorów
Wyjaśniamy, dlaczego warto stosować na co dzień zasadę pięciu kolorów123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Ile warzyw i owoców powinniśmy jeść dziennie?
  2. Zasada pięciu kolorów - co to takiego?
  3. Zasada pięciu kolorów - jakie właściwości mają poszczególne kolory?
  4. Zasada pięciu kolorów - przykładowe produkty

Ile warzyw i owoców powinniśmy jeść dziennie?

Zobacz również:

    Zasada pięciu kolorów - co to takiego?

    Zobacz również:

    Zasada pięciu kolorów - jakie właściwości mają poszczególne kolory?

    Zobacz również:

      Zasada pięciu kolorów - przykładowe produkty

      • papryka,
      • pomidory,
      • truskawki,
      • czereśnie,
      • wiśnie,
      • maliny.
      • marchew,
      • dynia,
      • mandarynki,
      • pomarańcze,
      • cytryny.
      • sałata,
      • szpinak,
      • jarmuż,
      • awokado,
      • brukselka,
      • jabłka,
      • kiwi.
      • bakłażany,
      • czerwona (a raczej fioletowa) cebula,
      • jagody,
      • borówki,
      • jeżyny,
      • śliwki,
      • aronia,
      • figi.
      • czosnek,
      • cebula,
      • kalafior,
      • ziemniaki,
      • topinambur,
      • rzepa,
      • gruszki.
      Prosty sposób na odchudzanie - domowa woda owsianaInteria KulinariaInteria Kulinaria
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.