Zastąp nim mięso. Obniży cholesterol i ciśnienie, ochroni przed osteoporozą

Tofu to produkt nie tylko dla wegan. Sprawdź, dlaczego warto włączyć je do diety
Tofu to produkt nie tylko dla wegan. Sprawdź, dlaczego warto włączyć je do diety123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Tofu - co to właściwie jest?
  2. Rodzaje tofu
  3. Tofu - składniki odżywcze
  4. Tofu - właściwości zdrowotne
  5. Tofu - przeciwwskazania
  6. Tofu - kalorie i IG
  7. Ile kosztuje tofu?

Tofu - co to właściwie jest?

Zobacz również:

    Rodzaje tofu

    Tofu - składniki odżywcze

    Zobacz również:

    Tofu - właściwości zdrowotne

    • łagodzenie objawów menopauzy, 
    • redukcja tłuszczu gromadzącego się w wątrobie, 
    • podwyższenie "dobrego" cholesterolu, 
    • zachowanie odpowiedniej masy ciała, 
    • ochrona przed osteoporozą,
    • łagodzenie objawów PMS.
    Tofu ma niski indeks glikemiczny i niewiele kalorii. To wdzięczny produkt, którym zachwycano się już wieki temu
    Tofu ma niski indeks glikemiczny i niewiele kalorii. To wdzięczny produkt, którym zachwycano się już wieki temu123RF/PICSEL

    Tofu - przeciwwskazania

    Zobacz również:

      Tofu - kalorie i IG

      Ile kosztuje tofu?

      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.