"Zupa dla ubogich", którą zajadaliśmy się w PRL-u. Tak zneutralizujesz szczawiany

Oprac.: Agnieszka Kasprzyk

W PRL-u zajadaliśmy się zupą szczawiową. Okazuje się jednak, że szczaw nie jest dla wszystkich
W PRL-u zajadaliśmy się zupą szczawiową. Okazuje się jednak, że szczaw nie jest dla wszystkich123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Właściwości zdrowotne szczawiu zwyczajnego
  2. Szczaw - ile ma kcal, jaki indeks glikemiczny?
  3. Kto nie może jeść szczawiu? Przeciwwskazania
  4. Jak zneutralizować szczawiany w zupie szczawiowej?

Właściwości zdrowotne szczawiu zwyczajnego

Zobacz również:

    Szczaw - ile ma kcal, jaki indeks glikemiczny?

    Zobacz również:

    Kto nie może jeść szczawiu? Przeciwwskazania

    Zupa szczawiowa nie bez powodu serwowana jest zwykle z jajkiem
    Zupa szczawiowa nie bez powodu serwowana jest zwykle z jajkiem123RF/PICSEL

    Jak zneutralizować szczawiany w zupie szczawiowej?

    Prosty sposób na odchudzanie - domowa woda owsianaInteria KulinariaInteria Kulinaria
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
    W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.