Do chleba zdrowsza od masła. Nie zawiera cholesterolu, dostarcza witamin

Karolina Słodkiewicz

Karolina Słodkiewicz

Nie ma cholesterolu, za to dostarczy witamin i magnezu. Smaruj pieczywo margaryną, jeśli masz podwyższony poziom trójglicerydów
Nie ma cholesterolu, za to dostarczy witamin i magnezu. Smaruj pieczywo margaryną, jeśli masz podwyższony poziom trójglicerydów 123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Z czego robi się margarynę?
  2. Czy istnieje zdrowa margaryna?
  3. Margaryna a masło
  4. Margaryna a cholesterol
  5. Margaryna a kalorie
  6. Margaryna - kto nie powinien jej jeść?

Z czego robi się margarynę?

Zobacz również:

    Czy istnieje zdrowa margaryna?

    Zobacz również:

      Margaryna a masło

      W składzie dobrej margaryny dominują nienasycone kwasy tłuszczowe takie same jak w świeżym oleju
      W składzie dobrej margaryny dominują nienasycone kwasy tłuszczowe takie same jak w świeżym oleju 123RF/PICSEL

      Margaryna a cholesterol

      Margaryna a kalorie

      Zobacz również:

        Margaryna - kto nie powinien jej jeść?

        Kupuj margarynę bez oleju palmowego
        Kupuj margarynę bez oleju palmowego123RF/PICSEL
        "Zdrowie na widelcu": Masło. Zalety i wadyPolsat Cafe
        Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
        W serwisie zdrowie.interia.pl dokładamy wszelkich starań, by przekazywać wyłącznie sprawdzone, rzetelne informacje o objawach i profilaktyce chorób, bo wierzymy, że świadomość i wiedza w tym zakresie pomogą dłużej utrzymać dobre zdrowie. Niniejszy artykuł nie jest jednak poradą lekarską i nie może zastąpić diagnostyki i konsultacji z lekarzem lub specjalistą.